Vígjátékkal folytatódik novemberben a 13. Mozinet Filmnapok

A 13. Mozinet Filmnapok sorozatában november 17-én, pénteken 18 órakor a Barátság mozi nézői premier előtt láthatják a romantikus szálat sem nélkülöző Ennél csak jobb jöhet című filmet. A történet főszereplője két kényszeres költekező, akik az ingyen sör reményében csatlakoznak egy ökoaktivista csoporthoz. A vetítés után a Barátság vendége lesz Gyenis Ajándok, a filmet forgalmazó Mozinet Kft. munkatársa. Jegyek már válthatók a jegypénztárban és honlapunkon.

Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotói, Éric Toledano és Olivier Nakache az idei karácsonyi szezonban hamisítatlan francia vígjátékkal térnek vissza: legújabb, Ennél csak jobb jöhet című filmjüket a Mozinet Filmnapok nézői már novemberben láthatják. A film ötlete a covid-járvány idején született, amikor a világ zárlat alá került: a fogyasztásra épült társadalom megrendült, de közben jöttek a hírek arról, hogy mennyivel tisztább lett a levegő autók nélkül, hogy visszatért a természet a városokba is. „Ezek a képek és a helyzethez alkalmazkodó új életstílus arra késztetett bennünket, hogy elgondolkodjunk az életmódunkkal kapcsolatos hirtelen tudatosságról” – fogalmaztak a Variety magazinnak adott interjúban a filmesek. Az Ennél csak jobb jöhet megpróbál hidat építeni két párhuzamos világ – a bolygót óvó környezetvédő aktivisták és a megélhetési költségek és a fogyasztói hitelek szorításában vergődő kisemberek – között, bemutatva a szereplők jó tulajdonságait és emberi gyengeségeit is, mindezt humorral és egy szerelmi szállal is színezve.

A történet főhőse, Albert (Pio Marmaï) igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy igazából egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Bruno és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.

A vetítés után az este vendége lesz Gyenis Ajándok, a filmet forgalmazó Mozinet Kft. munkatársa, akit az SZKKK munkatársa, Gruber Nóra kérdez majd nemcsak az alkotásról, hanem a Mozinet Filmnapokról is. A filmre már válthatók jegyek a jegypénztárban és honlapunkon:

Jegyvásárlás »

A rendezvény sajtónyilvános.

__397924506_814196060712173_1945665822797283030_n

  
Címkék: