Apa-lánya történet a Szépkorúak szerdáján

Pergő ritmusok, gyengéd érzelmek, szórakoztató történet: a társastáncról, a bűntudatról, a jóvátételről és mindenekelőtt az apaságról szóló francia vígjátékot tűz műsorára a Barátság mozi a Szépkorúak szerdáján, december 20-án 15 órától. A Rumba – Több mint tánc című filmre a nyugdíjasok kedvezményes áron válthatnak belépőt a pénztárban és honlapunkon.

Az ötvenes éveiben járó, zárkózott buszsofőr, Tony (Franck Dubosc) régóta egyedül él – szabadon, de magányosan. Már húsz éve, hogy elhagyta korábbi családját, feleségét és csecsemő kislányát. Egy könnyebb szívroham után összeszedi magát annyira, hogy szembenézzen a múltjával. Felveszi a kapcsolatot régi ismerőseivel, és elhatározza, hogy a lányát is felkeresi, de nem fedi fel előtte kilétét. Táncórára jelentkezik abba a tánciskolába, ahol a lány, Maria (Louna Espinosa) nagy sikerrel tanít – Tonytól örökölt különleges tehetségének köszönhetően.

De vajon lehetséges meg nem történtté tenni a régen elkövetett hibákat, vagy legalább helyrehozni az okozott károkat? Az alkotás érzékenyen, ugyanakkor sok-sok nevettető pillanat során mutatja meg az újrakezdés és megbocsátás történetét.

A színészből lett író és rendező, Franck Dubosc azzal kísérletezik, hogy a hollywoodi sémákat az európai ízlésre szabja – elég nagy sikerrel, hiszen előző rendezése, a Szerelembe gurulva a magyar nézők körében is nagy sikert aratott. Új filmjében is ő maga alakítja a főszerepet: remekül játssza a magának való macsó szerepét, aki egy trauma után úgy dönt: mindent újrakezd.

SZEPKORUAK_DEC_660

A Szépkorúak szerdája négy évvel ezelőtti indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A vetítésekre a nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján és a pénztárban – a délutáni előadásokra a fiatalabbakat is várják, ők teljes áron vásárolhatnak belépőt a filmekre. A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »