Az anyák megmentője a Szépkorúak szerdáján

Az Oscar-díjra jelölt legendás rendező-operatőr, Koltai Lajos új filmjét, a Semmelweis című életrajzi drámát tűzi műsorára a Barátság mozi a Szépkorúak szerdáján, február 7-én, 14-én és 21-én 15 órakor. A népszerű, decemberi bemutatója óta folyamatosan telt házzal vetített alkotásra a nyugdíjasok kedvezményes áron válthatnak belépőt a mozi pénztárában és honlapunkon. A 7-i és 14-i vetítésekre minden jegy elkelt.

Semmelweis Ignácra ma legendaként emlékszünk, bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként, akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte, az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották, főnöke, a klinika vezetője számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret. És dolgozott mellette egy szülésznő, aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Az életrajzi film a hazai színészek legjobbjait vonultatja fel: a címszerepben Vecsei H. Miklós látható, a mellette dolgozó szülésznőt Nagy Katica alakítja, a kórház igazgatóját Gálffi László játssza, a további szerepekben többek között Kovács Lajost, Lengyel Ferencet, Elek Ferencet, Kovács Tamást és Simon Kornélt láthatja a közönség.

SZEPKORUAK_februar_660_21

A Szépkorúak szerdája négy évvel ezelőtti indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A vetítésekre a nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján és a pénztárban – a délutáni előadásokra a fiatalabbakat is várják, ők teljes áron vásárolhatnak belépőt a filmekre.

A nagy érdeklődés miatt februárban háromszor, 7-én, 14-én és 21-én lesz Szépkorúak szerdája; az előadásokra minden jegy elkelt.