Kapcsolataink mélységéről a Csajos esten

A párkapcsolat szakaszai, fejlődése és mélysége lesz a Barátság mozi május 15-i, évadzáró Csajos estjének témája; a résztvevők Kálmán Heléna párkapcsolati mediátorral, párkapcsolati tanácsadóval beszélgethetnek az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekről. A 18 órakor kezdődő előadás után a Back to Black című amerikai életrajzi filmet tekinthetik meg az estre jegyet váltó nézők.

kalman_helena_270

Kapcsolatainkat a kezdetektől számos körülmény befolyásolja: máshol, máshogyan ismerkedünk, mások a barátok, akik körülvesznek bennünket és hatnak ránk – aztán szerelembe esünk egymással, és együtt folytatjuk tovább. „Amikor két ember együtt növekszik, sokszor keletkeznek köztük szakadékok, mert nem tudnak lépést tartani egymással; mindenkinek megvan a maga haladási sebessége, a maga egyéni fejlődési üteme – de ha szeretik egymást, tudnak várni egy kicsit, amíg beérik egymást, és akkor kéz a kézben folytathatják közös útjukat” – mondja az est előadója, Kálmán Heléna.

Egy jól működő, harmonikus párkapcsolat olyan intim kapcsolódás két ember között, amelyben mindkét fél igényei megjelenhetnek, miközben kölcsönösen elégedettnek élik meg magukat benne. De mi van akkor, ha az egyik elnyomja a másikat? Ha a problémák és a veszekedések veszik át a hatalmat? Mi történik, ha újrakezdjük…? Tudunk-e változtatni; és ha igen, akkor hol kezdjük? Ezeket a kérdéseket járja körbe a párkapcsolati tanácsadó a májusi, évadzáró Csajos esten.

Kálmán Heléna szociális munka szakon szerezte első diplomáját, majd mediátorként tanult tovább, párkapcsolati tanácsadást tanulva bővítette eszköztárát és szerzett coach, tréner és előadó végzettséget. Az előadó egy buktatókat és magaslatokat is megmutató „kapcsolati hullámvasútra” invitálja az érdeklődőket május 15-re. Azokat is, aki még csak keresik a párjukat és azokat is, akik szeretnék megőrizni a harmóniát párkapcsolatukban.

Az előadás után a Back to Black című amerikai életrajzi filmet láthatja a Csajos est közönsége. Az alkotás eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta.

Az estre online honlapunkon, személyesen a mozi nyitvatartási idejében válthatnak jegyet az érdeklődők.

A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »

1_csajos_2024_majus_660

  
Címkék: