Csajos est: Társadalmi elvárások gyűrűjében

Sokszor érezhetjük azt, hogy szívünk szerint másképp cselekednénk, de a társadalom nyomása miatt erre nem vagyunk képesek. Hogyan ragadunk bele a társadalmi elvárások gyűrűjébe, hogyan lehet kiszabadulni belőle – ezt a témát járja körbe a Barátság mozi április 17-i Csajos estjén Kulcsár Krisztina coach, mentális segítő. A 18 órakor kezdődő előadás után a Ki hitte volna? című francia vígjátékot tekinthetik meg a résztvevők; jegyek már válthatók a mozi honlapján és pénztárában.

KK_270A társadalmi elvárások témaköre rendkívül fontos és összetett. Megfigyelhetjük, hogy a megfelelési nyomás és az önbizalomhiány gyakran kéz a kézben járnak, ezzel együtt alkotva egy összetett kapcsolatot. Gyermekkorban veszi kezdetét, és az óvoda vagy iskolai évek során folytatódik, majd egész életünk során jelen van.

„Ezek a terhek egyre csak halmozódnak bennünk, hasonlóan a hórétegekhez, amelyek végül lavinaként elindulva félelmetes méreteket öltenek” – mondja a téma kapcsán az est előadója, hangsúlyozva, hogy az elvárások világa erős megfelelési kényszert vált ki karrierünkben, anyagi helyzetünkben és párkapcsolatainkban is – folyamatos versenyben tart minket, és arra késztet, hogy mindig kifelé figyeljünk, és ne önmagunkra. De mit tehetünk? Hogyan ismerhetjük fel ezeket a társadalmi elvárásokat? Erről szól a második áprilisi Csajos est.

Kulcsár Krisztina coach, mentális segítő alapvégzettségét tekintve közgazdász, de másfél évtizeddel ezelőtt úgy érezte, más a hivatása: az egészség és a lelki harmónia az útja. Az azóta eltelt éveket a fejlődésének, a képzéseinek szentelte, többek között a SOTE Magatartástudományi Egyetem Pszichoszomatikus osztályán, a XI. kerületi Önkormányzat több projektjén és egyetemi oktatóként is dolgozott.

Az est második felében a Ki hitte volna? című francia vígjátékot tekintheti meg a közönség Christian Clavier és Didier Bourdon főszereplésével. Egy gazdag arisztokrata család lánya és egy Peugeot-kereskedő fia házasodni készül. A két család nem is állhatna távolabb egymástól, és különösen a lány szülei nézik rossz szemmel az esküvőt. A szülők bemutatásakor a fiatalok meglepetéssel készülnek: mindenkinek készíttetnek egy DNS tesztet, amiben megtalálható valamennyi szülő származása. Az eredmények mindenkit megdöbbentenek.

A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »

2_csajos_2024_aprilis_660

  
Címkék: