Az élet és a párkapcsolatok váratlan fordulatairól a Csajos esten

A Barátság mozi decemberi Csajos estjének témája olyasvalami volt, mely születéstől egész életünkben követ minket: a változás. Allison Anna párterapeuta és szexuálterapeuta szerint a változásra egyszerre fel is tudunk készülni, és nem is. Nem tudjuk, mi fog történni velünk, de fel tudjuk vértezni magunkat, hogy könnyebben kezeljük.

Az est előadója elsőként kora gyerekkorunk változásait idézte fel: az ovis és iskolás éveket, az első barátokat, padtársakat vagy az első találkozást a Mikulással. Ezek az élmények az évek során folyamatosan változtak: új emberek, új tanárok, új iskolák, új osztálytársak, idővel új szerelmek jöttek az életünkbe. A változások feldolgozásában fontos, hogy milyen mintákat hoztunk otthonról, mit láttunk a szüleinktől, ők hogyan éltek meg például egy költözést vagy munkahelyváltást.

20231213_182239

Allison Anna beszélt tanácsadói munkásságáról, elsősorban párkapcsolatokban történő változásokról szóló előadásához személyiségi kitöltőíveket is hozott a közönségnek, és személyes történetekkel példázta a párkapcsolatokban felmerülő lehetséges problémákat.

20231213_180158

A nézők megismerkedhettek a különböző szeretetnyelvekkel, és tippeket kaptak azzal kapcsolatban, hogyan alkalmazkodjanak mások eltérő szeretetnyelvéhez, valamint felvázolta a párkapcsolatok három dimenzióját és a gyakori hibákat, a kommunikáció és keretrendszer hiányától az önmagunkért nem kiállásig.

20231213_185432

Az előadás után a váratlan fordulatokban gazdag Igazából szerelem című angol romantikus vígjátékot tekinthették meg a nézők Richard Curtis rendezésében. A mozikba 20 év után digitálisan felújítva visszatérő film főszereplői olyan ismert színészek és színésznők, mint Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Bill Nighy és Rowan Atkinson. A karácsonyi történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem.

  
Címkék: