Családi ügyekről humorral és elfogadással

A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készült Lefkovicsék gyászolnak című új magyar filmet tűzi műsorára a Barátság mozi Meg-Ki filmklubja február 28-án, szerdán 18 órakor. Az alkotás sok humorral beszél a gyászról, a családról, a generációs különbségekről és legfőképpen arról, hogy sosem késő megbocsátani. Vetítés után Breier Ádám rendező, Bezerédi Zoltán színművész és Ausztrics Andrea producer lesznek a város művészmozijának vendégei – az estre a klubtagok 700 forintért válthatnak belépőt online és a jegypénztárban.

A keserédes dramedy január elején az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, majd New York és Miami közönsége is láthatta, mielőtt februárban a magyar mozikba kerül. A Barátság mozi közönsége a hazai premier után néhány nappal már láthatja a filmet, amelyben egy zsidó család három generációjának férfi tagjai egy shiva során kénytelenek szembenézni családjuk átörökített traumáival.

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban.

MEGKI_3840X2160_feb_660

„A Lefkovicsék gyászolnak se nem egy klasszikus művészfilm, se nem egy kommersz vígjáték, hanem valami a kettő között, így egy amerikai indie film lehetne a legközelebbi rokona” – nyilatkozta az amerikai világpremier előtt Breier Ádám rendező, akit saját családja identitásának konfliktusai inspiráltak a film megírására. Az alkotás sok humorral beszél a gyászról, a családról és arról, hogy mindig mindenkinek igaza van. Vetítés után Breier Ádám rendező, Bezerédi Zoltán színművész és Ausztrics Andrea producer lesznek a város művészmozijának vendégei, az alkotókat Gruber Nóra, az SZKKK munkatársa kérdezi.

A fehérvári művészmozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket közelebb vigye a nézőkhöz, és együtt beszéljék, vitassák meg a friss moziélményt. MEGnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni. Tagsági kártyát továbbra is bárki válthat a mozi pénztárának nyitvatartási idejében.  A filmklub nem zárt körű, a vetítésen tagsági kártya nélkül is részt lehet venni, de a kártyabirtokosok kedvezményes áron, 700 forintért válthatnak belépőt a mozi pénztárában vagy online:

Jegyvásárlás »

  
Címkék: