Főszereplőket keresnek

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Focusfox és a Mirage Film Kft. gyártásában, Bogdán Árpád rendezésében készülő nagyjátékfilmhez keresnek 15–17 éves gimnazista lányokat és 6–9 éves roma kisfiúkat a film főszerepeire. A casting Székesfehérváron lesz, a forgatás várhatóan októberben indul.

A film a családról, és azokról a morális és etikai kérdésekről szól, ami a teremtés könyvében, a Genezisben is számtalan történettel szolgált. A történet főszereplői egy gyermekét balesetben elvesztett ügyvédnő, egy iparvárosi kamaszlány és egy vidéki roma kisfiú. A három történetet a 2008-as, romák ellen elkövetett támadássorozat köti össze.

Mindhárom szereplő valamilyen módon érintetté válik az ügyben. A film azt vizsgálja, hogy a tragédiák árnyékában hogy őrzi meg az ember a méltóságát világba vetett hitét.

A film rendezője, Bogdán Árpád ezzel a forgatókönyvével több fesztiválon, pl. Cannes-ban és a Berninalén szerepelt sikeresen. Az elkészült filmet elsősorban külföldi fesztiválokon vetítik, a hazai premier után.

Karakter leírás:

A lány:  15-18  éves, szőke vagy szőkésbarna, karcsú vagy vékonyan sportos
Virág egy visszahúzódó, csendes tekintetű, szép, avagy kedves arcú, 15-18 év közötti kamaszlány. Alkata, mivel sportol, karcsú, ugyanakkor törékeny is. Mozdulatai szelídek, tünékenyek. Egyéniségét a titokzatosság, érzékenység jellemzi.

A roma fiú: 6, 7, 8, vagy  alacsony 9 éves
Ricsi nyílt tekintetű kisfiú, aki még nagy szemekkel csodálkozik rá a világra, értelmez, elemez. Kevés beszédű, csöndes, teli szeretettel. Érzékeny, okos, álmodozó, ez alkatán is látszik, mivel törékeny, vékonyka. Most kezdte el az iskolát, vagy már másodikos.

Jelentkezni a hungarocast@gmail.com e-mail címen lehet szeptember 14-ig. A casting Székesfehérváron lesz, amiről értesítik a jelentkezőket, a forgatás helyszíne pedig Dunaújváros.