Szeptember 26., kedd 20 óra

Hetedik alabárdos

 magyar vígjáték, 86 perc, 2017
Szereplők: Nagy Ervin, Bánki Gergely, Ujlaki Dénes
Rendező: Vékes Csaba
Forgalmazó: SkyFilm Production Kft.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

A Hetedik alabárdos rendezője jól ismeri a színházak belvilágát, hiszen hosszú éveket töltött el ebben a különleges környezetben.

A címszerepben a Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből, a Fekete keféből is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs. A film producere a Valami Amerika sorozat és a Kincsem rendezője, Herendi Gábor volt.

A Hetedik alabárdos versenyfilmként szerepel Montrealban, a 2017-es Nemzetközi Filmfesztiválon és a miskolci Cinefest Jamisson Nemzetközi Filmfesztiválon.

A film a Magyar Nemzeti Filmalap „Inkubátor Program” elsőként moziba kerülő alkotása.

Hetedik alabárdos