Légy az, aki lehetnél! – rendhagyó csajos est

Rendhagyó csajos estet rendez a Barátság mozi február 3-án, szombaton 16 órától a Kultúrházak éjjel-nappal országos  programsorozat keretében, az „Építs az erősségeidre, és légy az, aki lehetnél!” mottó jegyében. Az est nemcsak a szombati időpont miatt rendhagyó, hanem azért is, mert a szokásos filmvetítést és beszélgetést jazzkoncert követi; az estre a belépés ingyenes.

Február első hétvégéjén, 2018. február 2–4. között a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében a művelődési intézmények kerülnek a figyelem középpontjába. A több mint tízéves múltra visszatekintő, évről-évre egyre több intézményt és látogatót vonzó országos rendezvénysorozathoz idén Székesfehérvár art mozija is csatlakozott, és rendhagyó módon február 3-án, szombaton rendezi meg szokásos csajos estjét, ezúttal jazzkoncerttel kibővítve. Az est témája a változtatás, erősségeink felismerése és hasznosítása saját életünkben.

Légy az, aki lehetnél! – rendhagyó csajos est

Az est bevezetéseként 16 órakor a Jöjj el napfény! című francia romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi: Claire Denis filmjének témája is a változtatás, újrakezdés. Isabelle egy Párizsban élő vonzó, erős szexuális aurával rendelkező nő, aki elvált festőművészként kezd új életet és igyekszik megtalálni az igaz szerelmet. Ez nem mindig könnyű, így először egy lehengerlő stílusú bankárral kerül kapcsolatba, később egy csinos, ámde zavaros lelkületű színésszel, majd egy érzékeny és szelíd művész lesz partnere, végül pedig egy igazán csábító férfi. De vajon ki az igazi? Megtalálja-e Isabelle azt, amire minden nő vágyik? A film főszereplői Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Alex Descas és Gérard Depardieu.

„Az önmenedzselésedben tudlak motiválni, ha döntöttél, hogy változtatsz. Kis lépésekkel vagy ugrással, felmérjük, hogy hol tartsz most, és hova akarsz eljutni. A lehetséges verziók közül kiválasztjuk a hozzád illőt, a neked megfelelőt. A változtatásodhoz szükséges erőt pedig a megerősödött  önbizalmaddal menedzselheted. Csináld, amit szeretsz, tanuld, ami érdekel, és megtalálod az életfeladatodat!  Ez az értelmes élet alapja!” – így inspirálja könyveinek és blogjának olvasóit a rendhagyó csajos est meghívott előadója, Jakab Gyöngyi nőismereti tréner, sikeres újrakezdő, power coach, akinek előadása 18 órakor kezdődik a Művészetek Háza kávézójában.

Jakab Gyöngyi

Jakab Gyöngyi

Nemcsak az egyetemen és könyvtárban szerzett elméleti tudás elefántcsonttornyából, és nem is egy jól prosperáló családfő árnyékában csillogó nő tanításai ezek, aki messziről szemléli a másik küszködését, hanem éppen egy olyan segítőé, aki nagyon is jól tudja, mit jelent padlóra kerülni, pénztelennek és magányosnak, hite vesztettnek lenni. Majd saját erőből, lábra állni, újratervezni és a fejlődés mellett dönteni.

„Rengeteg női sorssal találkoztam, akiknek hasonló problémáik voltak a saját, átláthatatlan útvesztőjükben. Az ő dilemmáik, a mai napig tartó tanulásom,  főiskolán megszerzett szociális jártasságom mind arra inspirált, hogy kidolgozzam a saját módszeremet azoknak a nőtársaimnak, akik hasonló cipőben járnak, mint én egykor…” Jakab Gyöngyi módszerét ajánlja mindazoknak, akiknek újra kell szervezniük az egész életüket, vagy egy számukra fontos  területét, de hasznos legyen azoknak is, akiknek csak egy kis vérfrissítésre, pozitív visszajelzésre van szükségük.

Az előadás és beszélgetés hangulatát Kiss László Arany Páva-díjas népzenész moldvai szerelmes dallamokkal segít megalapozni, a rendhagyó csajos estet pedig jazzkoncert zárja: Horváth Márk  és Mits Marci gitár-szaxofon duója varázslatos hangulatot teremt a Művészetek Háza kávézójában. Az estre a belépés ingyenes, de a filmvetítésre a férőhelyek korlátozott száma miatt jegyet kell foglalni: www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas