Döntéseink nyomában

A párkapcsolatokkal kapcsolatos döntéshozatalról, annak problémáiról és a megoldásairól szólt a Barátság mozi májusi Csajos estje: Csiki Anna kineziológus, családállító, párkapcsolati coach beszélt a témáról az érdeklődőknek. A hagyományosan telt házas előadás után a Könyvklub: A következő fejezet című amerikai romantikus vígjátékot tekinthették meg az estre jegyet váltó nézők.

Életünk során gyakran kerülünk döntési helyzetbe – a kisebb horderejű választások persze kevésbé hatnak életünkre, de vannak helyzetek, amikor életre szóló döntéseket kell meghoznunk. Fontos kérdésekben jó döntést hozni nem könnyű, sok tényező mellett az önismeret is befolyásolja, sikerül-e.

IMG_7309

Döntési és választási helyzeteket körbejárva, mintegy bemelegítésként Csiki Anna először a munkavállalással, munkahelyváltással kapcsolatos döntésekről beszélt, ezt követően tért át a párkapcsolatokra, egy lineáris skálára felfűzve azokat az ismerkedéstől a szakításig, válásig.

IMG_7302

Mint mondta, nagyszüleinknek egyszerűbb volt az ismerkedés és a párválasztás: írott és íratlan szabályok voltak rá, melyik lány volt választható, hiszen öltözködésük, hajviseletük egyértelműen jelezte azt, hogy még pártában van, vagy már bekötötték a fejét. Megvoltak a szokások arra is, hogy a fiúk miként látogathattak a lányos házakhoz. „Ma viszont akár a szabad rablás is dívik, ha valakinek megtetszik valaki, kevésbé van tekintettel arra, hogy a kiszemelt már kapcsolatban él” – mondta az előadó.

IMG_7303

A kihűlőben lévő kapcsolatokban is döntenünk kell: akarunk-e egy számunkra már nem kielégítő párkapcsolatban élni, vagy szakemberhez fordulunk, aki segít újraépíteni a kapcsolatot. És ha ez sem működik, akkor jön egy újabb döntés, a kapcsolat felbontása és új partner választása. Ezekben a kérdésekben is számos tanáccsal szolgált a témában jártas, tapasztalt előadó, aki már évek óta segíti a nehéz élethelyzetben hozzáfordulókat.

IMG_7308

Az előadás után a Könyvklub: A következő fejezet című amerikai romantikus filmet láthatta a közönség. A sikeres film folytatásban a négy legjobb barátnő – Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen – Olaszországba viszi könyvklubját. Olasz borok, mesés tájak, csábító pillantású talján férfiak, erotikus poénok és persze milliónyi filmes és könyves utalás tarkítja az idős kompánia útját az új történetben.