Nyári vígjátékok a kertmozikban

Romantikus vígjátékokkal folytatódik a fehérvári Barátság mozi kertmozijának programja: július 7-én, pénteken 21 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében a Barátnőt felveszünk című filmet, július 14-én, pénteken 21 órakor a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán pedig a Könyvklub: A következő fejezet című alkotást láthatja a közönség. Jegyek már válthatók az előadásokra.

A nyár a kertmozik szezonja: a #baratsagmozGOvaszON csapata júliusban is folytatja programját, és ismét két városrészben állítja fel vetítővásznát. Rögtön az első hétvégén, július 7-én, pénteken az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében premierrel indít a mozi: még a Barátság mozis bemutató előtt láthatja a közönség a Barátnőt felveszünk című amerikai romantikus vígjátékot Jennifer Lawrence és Andrew Barth Feldman főszereplésével.

Maddie-nek sürgősen pénzt kell szereznie, így akad rá az apróhirdetésre, amelyben szülők „barátnőt” keresnek magának való fiuk mellé, mielőtt egyetemre menne. Maddie azt hiszi, könnyű dolga lesz. Ő rámenős, nyomulós, vad. A fiú őrjítően tartózkodó, érthetetlenül szemérmes és nevetségesen tapasztalatlan. Később már rémült is. Maddie nem hagyja magát. A srác sem. De azért lesz pár közös kalandjuk. Az előadás esőnapja július 8., szombat.

Egy hét múlva, július 14-én, ugyancsak pénteken a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán az elmúlt hetek nagy sikerén, a Könyvklub: A következő fejezet című amerikai romantikus vígjátékon derülhet a közönség. A Könyvklub című népszerű film folytatásában a négy legjobb barátnő – Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen – Olaszországba viszi könyvklubját, egy bulis, csajos utazásra. Mivel Vivient (Jane Fonda) eljegyezték, a lánybúcsúhoz a festői Itália szolgáltatja a hátteret. Olasz borok, mesés tájak, csábító pillantású talján férfiak, rengeteg poén és persze ismét milliónyi filmes és könyves utalás tarkítja az idős kompánia útját. A szabadtéri színpad fedett, ezért az előadásnak nincs esőnapja.

nyari_vig_kertmozi_2023_altalanos_660

A város művészmozija hat évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra, és a siker azóta is töretlen. A hazai művészmozik közül kevesen működtetnek kertmozit, de a Barátság mozi különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket minden formában, így mozgómoziként is közelebb vigye a nézőkhöz.

Az előadásokra jegyek a Barátság mozi jegypénztárában, honlapján és előadás előtt a helyszínen válthatók. A szervezők a közönség számára korlátozott számban párnát és plédet is biztosítanak, de kérik, hogy amennyiben erre igényük van, lehetőség szerint vigyenek magukkal.

Jegyvásárlás »

  
Címkék: