Királyi kertmozi a belvárosban

A Székesfehérvári Királyi Napok idén sem múlhat el kertmozi nélkül: a Barátság mozi a belvárosban, a Bartók Béla téren állítja fel kertmozija vetítővásznát augusztus 15-én és 16-án. A 21 órakor kezdődő előadásokon új francia vígjátékokat láthat a filmkedvelő közönség. Az előadásokra jegyek a Barátság mozi honlapján és előadás előtt a helyszínen válthatók.

A város művészmozija öt évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra – a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás, és a siker azóta is töretlen. A hazai művészmozik közül kevesen működtetnek kertmozit, de a Barátság mozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként is különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket minden formában közelebb vigye a nézőkhöz.

A belvárosi kertmoziban augusztus 15-én, hétfőn 21 órakor A hónap dolgozója című francia vígjátékot láthatja a közönség Jérôme Commandeur rendezésében, Christian Clavier, Jérôme Commandeur, Laetitia Dosch és Pascale Arbillot főszereplésével. A film főhőse, Vincent közalkalmazottként dolgozik, a munkajog értelmében kirúghatatlan, így igazi nyugdíjas állás az övé. Egy nap azonban az élete fenekestül fordul fel: amikor a kormány megszavaz egy hatalmas megtakarítási tervet, Vincent feje felett megjelenik a munkanélküliség réme. Mivel azonban önszántából nem hajlandó felmondani, kirúgni pedig nem lehet, főnöke a lehető leglehetetlenebb helyekre helyezi át, hogy megtörje a férfi ellenállását. Az Északi-sark, a börtön, a bűnözőktől hemzsegő külváros csak néhány, ahol Vincentnek az állása mellett az életéért is küzdenie kell. Ám a megpróbáltatásai során nemcsak a szépséges Evával és a szerelemmel ismerkedik meg, de egy szakszervezeti vezetőtől is tanácsokat kap, hogy miképp tartson ki a végsőkig.

Jegyvásárlás »

A második előadáson, augusztus 16-án, kedden 21 órakor egy másik új francia vígjátékot vetít a kertmozi: a Családból is megárt a sok 2.: Irány Portugália! című alkotás a korábbi nagy siker folytatása Fabrice Bracq rendezésében, Thierry Lhermitte, Michèle Laroque, Nicolas Martinez és Constance Labbé főszereplésével. A történet főhősei, Marilou és Philippe végre nyugdíjasok, és a hírek szerint a portugál álomházuk is kész. A család elindul Portugáliába, ám amikor megérkeznek a lakóparkba, az álmok helyett egy félkész épület és az udvaron egy szamár várja őket. A befejezetlen ingatlant egy lelkes, de franciául alig tudó kivitelező csinálgatja, miközben a család megtakarításának elúszását, álmaik szertefoszlását látja a csacsi árnyékában. A portugál kalandok azonban ezzel még nem érnek véget: Marilou és Philippe egyszerre igyekszik vigyázni az unokákra és a csacsira, befejezni a házat és megbirkózni a portugál kultúra és társadalom sajátosságaival. Mindezt nem várt fordulatok és helyzetkomikumok gazdagítják.

Jegyvásárlás »

Az előadásokra jegyek a Barátság mozi honlapján és előadás előtt a helyszínen válthatók.

Hasznos információk:

• A kertmozi a Jókai utcai felől, a Városház tér irányából közelíthető meg, a nézőteret 20.30-kor nyitjuk.

• Nézőink számára korlátozott számban párnát és plédet is tudunk biztosítani, de kérjük, amennyiben erre igényük van, lehetőség szerint hozzanak magukkal.

• Az előadásoknak nincs esőnapja, kedvezőtlen időjárás esetén a vetítés elmarad, a jegyárat visszatérítjük.

 

  
Címkék: