Kertmozi a Bartók Béla téren

A Székesfehérvári Királyi Napok idején a Barátság mozi kertmozija idén is felállítja vetítővásznát a belvárosban, a Bartók Béla téren. A csillagos ég alatt természetesen a romantikáé és a vidámságé a főszerep augusztus 17–19. között, az előadásokra máris válthatók jegyek a Barátság mozi honlapján és – ha marad még jegy – előadás előtt a helyszínen is üzemel jegypénztár.

A város művészmozija hat évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra, és a siker azóta is töretlen. A hazai művészmozik közül kevesen működtetnek kertmozit, de a Barátság mozi különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket minden formában közelebb vigye a nézőkhöz. Ezen a nyáron eddig két városrészben, Öreghegyen és Feketehegy-Szárazréten voltak telt házas kertmozis vetítések, augusztusban pedig a belvárosba költözik a mozgómozi. A Bartók Béla téri helyszín tavaly is nagyon népszerű volt, és a közönségigények miatt idén már több férőhellyel várja a filmkedvelőket a #baratsagmozGOvaszON csapata.

Ha öt apáca összefog, akkor ott baj nem lehet. Vagy mégis? A belvárosi kertmoziban augusztus 17-én, csütörtökön 20.30 órakor a Jóságos ég! című francia vígjátékot láthatja a közönség Laurent Tirard rendezésében, Camille Chamoux, Claire Nadeau és Valérie Bonneton főszereplésével. Az említett apácák úgy döntenek, hogy indulnak egy nagyszabású kerékpárversenyen, hogy a nyereményből felújíthassák a lerobbant idősek otthonát. Az egyetlen bökkenő, hogy nem nagyon tudnak biciklizni, ráadásul másoknak is hasonló terveik vannak… (Az előadásra minden jegy elkelt.)


Különc fiatalok találnak egymásra a kertmozi második előadásán, augusztus 18-án, pénteken 21.30 órakor az Amikor szerelembe estünk című amerikai romantikus filmben. Joaquín Llamas filmjének női főszerepét a Gyönyörű sorscsapásból is ismert Virginia Gardner alakítja, partnere pedig az az Alex Aiono, akit filmes pályája mellett énekesként is ismerhetünk. A történet középpontjában egy Mia nevű lány áll, aki a nyári szünetben Európába utazik, hogy felkutassa biológiai anyját, akit nem ismer – amikor találkozik Kyle-lal, a jóképű idegennel, meggyőzi, hogy tartson vele az útra. A fiatalok bejárják Andalúzia festői városait és hamar nagyon közel kerülnek egymáshoz.

Jegyvásárlás »


A harmadik estén, augusztus 19-én, szombaton 21.30-kor új francia vígjáték, a Putifár tanár úr visszavág kerül a kertmozi vásznára Christian Clavier, Isabelle Nanty és Gabrielle Lazure főszereplésével, Pierre-Francois Martin-Laval rendezésében. A címszereplő Putifár tanár úr több évtizednyi tanítás után nyugdíjba vonul, ám a jól megérdemelt pihenés helyett más tervei vannak: bosszút kíván állni minden csínyért és megaláztatásért, amit az iskolában szenvedett el a gyerekek miatt. Az immár felnőtté vált nebulók nem is sejtik, hogy mi vár rájuk.

Jegyvásárlás »


Az előadásokra jegyek a Barátság mozi honlapján és – ha marad még jegy – előadás előtt a helyszínen válthatók. Belépő: 1700 Ft

szkn_kertmozi_fejlec_660

Hasznos információk:

• A kertmozi a Jókai utcai mindkét vége felől megközelíthető, a nézőteret fél órával a vetítés előtt nyitjuk.

• Nézőink számára korlátozott számban párnát és plédet is tudunk biztosítani, de kérjük, amennyiben erre igényük van, lehetőség szerint hozzanak magukkal.

• Az előadásoknak nincs esőnapja, kedvezőtlen időjárás esetén a vetítés elmarad, a jegyárat visszatérítjük.

  
Címkék: