Apa-fia történet a novemberi filmklubban

Akciókkal teli hőstörténetet tűz műsorára a Barátság mozi Meg-Ki filmklubja: november 22-én, szerdán 18 órakor a Magasmentés című új magyar filmet láthatja a közönség Bogdan Dumitrache, Börcsök Olivér, Cserhalmi György és Hegedűs D. Géza főszereplésével. Vetítés után Fésős András rendező és Hutlassa Barnabás producer lesz a város művészmozijának vendége, az estre a klubtagok 700 forintért válthatnak belépőt online és a jegypénztárban.

A film főhőse egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache), aki olyan emberek védőangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. A feszültséget növeli, hogy a fiú videókat készít az öngyilkosjelöltekről, akiket az apja próbál megmenteni.

MEGKI_3840X2160_nov_660

A produkció egyik fő témája a Magyarországon még mindig tabunak számító öngyilkosság és ezek illegális felvétele. „Nagyon nem szeretem a tabukat, és itt, ebben az országban ez egy nagyon durva tabutéma. Én teljes mellszélességgel azon vagyok, hogy erről nyíltan és egyenesen beszéljünk” – nyilatkozta a rendező a forgatás idején az Indexnek, és hozzátette, hogy bár kemény témákat feszeget a film, az apa-fia történet a reményről szól.

A fiút játszó Börcsök Olivér nem ismeretlen a fehérvári közönség előtt: gimnazista korában sorozatban nyerte a színpadi versenyeket vers- és prózamondásban, énekben és táncban. Első nagyszínházi szerepét is középiskolásként kapta, a Koldus és királyfi egyik főszerepét játszotta a Vörösmarty Színházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2021-es elvégzése óta a Miskolci Nemzeti Színház tagja.

November 22-én, szerdán a film vetítése után a filmklub vendége lesz Fésős András rendező és Hutlassa Barnabás producer, az alkotókkal az SZKKK munkatársa, Gruber Nóra beszélget.

A fehérvári művészmozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket közelebb vigye a nézőkhöz, és együtt beszéljék, vitassák meg a friss moziélményt. MEGnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni. Tagsági kártyát továbbra is bárki válthat a mozi pénztárának nyitvatartási idejében.  A filmklub nem zárt körű, a vetítésen tagsági kártya nélkül is részt lehet venni, de a kártyabirtokosok kedvezményes áron, 700 forintért válthatnak belépőt a mozi pénztárában vagy online.

A rendezvény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »

  
Címkék: