Csajos est: Elég jó vagyok!

A rövid nyári szünet után folytatódik a Barátság moziban a rendre telt házas Csajos estek sora. Az őszi idényt szeptember 6-án, szerdán 18 órakor Szeghyné Gurin Eszter coach, mediátor előadása nyitja, aki a közönséggel együtt arra keresi a választ, hogyan találjuk meg az elég jó vagyok állapotot a „nem vagyok jó semmire” és a „mindent tökéletesen csinálok” tengelyen. Az előadás után a Habcsókok és csillagok című francia filmet láthatják a nézők. Az estre minden jegy elkelt.

szeghyne_270Tanulás, munka, párkapcsolat, anyaszerep – az élet sok területén előfordul, hogy feltesszük a kérdést: elég jó vagyok-e abban, amit csinálok? Magunknak vagy másoknak akarunk megfelelni – szeretnénk a mindennapokban jól végezni a dolgunkat. Van, amikor ez tökéletesen sikerül – de az is előfordul, hogy nem. Ilyenkor szólal meg a belső hang: mire is vagyok alkalmas vagy éppen alkalmatlan. Senki sem egyforma, vajon akkor miért mérjük magunkat a másikhoz, miért marcangoljuk önmagunkat?

A szeptemberi Csajos esten Szeghyné Gurin Eszter coach, mediátor a közönséggel együtt arra keresi a választ, hogyan találjuk meg az elég jó vagyok állapotot a „nem vagyok jó semmire” és a „mindent tökéletesen csinálok” tengelyen. Milyen gondolatok akadályoznak, milyen gondolatok segítenek ezen az úton? Hogyan segít a belső motiváció „elég jól lenni”? Hogyan segítenek a kudarcok megtalálni az utunkat? Az előadás során segítő, a mindennapi gyakorlatba illeszthető tippekről is szó lesz – ígéri az előadó, aki tanítóként végzett, majd szociálpedagógus diplomát is szerzett. A tanítás mellett a segítő tevékenységek is érdekelték, végül ebben találta meg magát.  Négygyermekes anyaként és vállalkozóként gyakorlatot szerzett az időgazdálkodás, a női szerepek összehangolása, a konfliktus- és stresszkezelés, a gyerekneveléssel kapcsolatos helyzetek megoldása területén, mediátorként elsősorban párkapcsolati, családi és iskolai esetekkel foglalkozik.

Az előadás után a Habcsókok és csillagok című francia filmet láthatják az est vendégei. Yazid egészen kicsi kora óta érdeklődik a sütés és a cukrászat iránt. Az otthonokban és nevelőszülők mellett felnőtt fiú számára hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, milyen viselkedés elvárt a gasztronómia elitjének világában. Épernay-tól Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.

Az esemény sajtónyilvános.

csajos_2023_szept_660

  
Címkék: