Csajos est: Kapuzárási pánik – női szemmel

Szeptemberben két Csajos estre is várja az érdeklődőket a Barátság mozi: 20-án, szerdán este hat órakor a második alkalmon arról lesz szó, hogyan élik meg, milyen kérdésekkel néznek szembe az életközepi válság idején a középkorú nők. A külső és belső, hormonális és mentális változásokról Koch Mária újságíró, klimax-coach beszél a közönségnek. Az előadás után A szerelem természete című francia-kanadai filmet tekinthetik meg a nézők. Jegyek már válthatók honlapunkon és a mozi pénztárában.

Az életközepi válság tipikusan bekövetkező esemény a nők életében, jellemzően 40–55 éves kor között „teszi tiszteletét” minden nőnél. Van, akinél csak tovalibbenő esemény, másoknál viszont tartósan marad kellemetlen, nem várt vendégként. A változókor, a klimax beköszönte sok nő életében hoz nagy változásokat: érzések, hangulatok, végzetes döntések és újrakezdések is együttjárnak vele. A hormonális és mentális változások a legtöbb esetben gondot, problémát okoznak, ám ha figyelünk, tanulunk magunkról, remek lehetőségek, új távlatok is nyílhatnak előttünk.

Koch-Maria-helloklimax_270„A saját érdekükben muszáj megérteniük a nőknek, hogy a változókor egy összetett folyamat, ami a szervezet teljes működésére kihat és végérvényes változásokat eredményez. Ezekre a változásokra pedig érdemes előre felkészülni, hogy a lehető legkönnyebben át tudjon állni a szervezet egy újfajta, mégis kiegyensúlyozott működésre” – mondja Koch Mária, a helloklimax® program alapítója, újságíró, kommunikációs tanácsadó, aki azt tapasztalta: a nőket már az a tudat is felszabadítja, hogy valakivel beszélgethetnek elnyomott érzéseikről, a válságos helyzetekről, amelyeket 40–50 évesen megélnek. Az előadásból kiderül, hogy tehetjük a válságot nyereséggé – ígéri az est előadója.

A beszélgetés után A szerelem természete című francia-kanadai filmet láthatja a közönség. Sophia tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák az ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? A finom humorral és erotikával átszőtt romantikus film először az idei Cannes-i fesztivál „Un Certain Regard” versenyszekciójában vette le a lábáról közönségét.

Az esemény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »

2_csajos_2023_szept_660

  
Címkék: