Közönségkedvenc vígjáték a Szépkorúak szerdáján

Mi történik, ha egy házaspár negyven év után döbben rá, hogy nem illenek össze? Újra lehet-e kezdeni az életet hatvan felett? Az Aranyéveink – Végül újrakezdjük? című svájci vígjátékot láthatja a Szépkorúak szerdája sorozat közönsége november 15-én és 22-én 15 órakor a Barátság moziban, a vetítésre már váltható belépő a pénztárban és honlapunkon.

A magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmje nemcsak az idősebb generációknak szól, hanem mindenkinek, akit érdekel a párkapcsolatok dinamikája, az összetartozás és az elengedés lehetséges formái. A film egy frissen nyugdíjba vonuló házaspár újrakezdésének történetét dolgozza fel bájos humorral, mély együttérzéssel, könnyedsége ellenére is fontos, mindannyiunkat érintő kérdésekkel. A film Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította.

A történet elején Alice és Peter jókedvűen ünneplik nyugdíjba vonulásukat, és várakozással tekintenek életük új szakasza elé, amit egy földközi-tengeri hajóúttal terveznek elindítani. Aztán Alice megtudja, hogy legjobb barátnője, a váratlanul elhunyt Magalie 15 éven át viszonyt folytatott valakivel Franciaországban, Peter pedig meghívja Heinzet, Magalie megözvegyült férjét az útra. A nyílt tengeren Peter minden idejét Heinz-cel tölti – Alice csalódottan és megbántva úgy dönt, hogy egy marseille-i partraszállás során nem tér vissza a fedélzetre, ehelyett elindul, hogy megtalálja Magalie szeretőjét.

SZEPKORUAK_nov_660

A Szépkorúak szerdája négy évvel ezelőtti indulása óta népszerű az idősebb korosztályhoz tartozó mozilátogatók körében. A Barátság mozi minden alkalommal igyekszik olyan filmet műsorra tűzni ezeken a vetítéseken, amelyek igényt tarthatnak a szépkorú nézők figyelmére. A vetítésekre a nyugdíjasok 700 forintért válthatnak jegyet a mozi honlapján és a pénztárban – a délutáni előadásokra a fiatalabbakat is várják, ők teljes áron vásárolhatnak belépőt a filmekre.

Jegyvásárlás »