Idén a Van Helyed Alapítványt támogatja a Mozinet

Idén minden néző után 10 forinttal támogatja az ózdi Van Helyed Alapítványt a Mozinet – az év első hónapjában a moziba járóknak is köszönhetően több mint 300 ezer forinttal járult hozzá a cég a hátrányos helyzetű fiatalokat segítő szervezet működéséhez. A támogató kampányban résztvevő filmeket az év során a Barátság moziban is megtekinthetik az érdeklődők.

A Mozinet az elmúlt hónapokban már több mint 4,5 millió forintot gyűjtött az Erdőmentőknek A tölgy – Az erdő szíve vetítésein keresztül, hogy a befolyó összeg segítségével tölgyeseket telepítsenek. A filmforgalmazó cég idén új jótékonysági programot indít.

a_tolgy_660

„Bízunk abban, hogy a filmjeink segítenek. Segítenek azzal, hogy társadalmi vagy egyéni problémákra hívják fel a figyelmet, hogy utat mutatnak, hogy katartikus élményt nyújtanak, hogy általuk elkezdünk tabutémákról beszélgetni. Szeretnénk a mozitermeken kívül is segíteni a fontos ügyeket: az idei évben minden egyes mozinézőnk után 10 forinttal támogatjuk az ózdi Van Helyed Alapítványt, amely a Van Helyed Rendszeren keresztül már tíz éve kínál életutat a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Az Alapítványnak most nagy szüksége van a pénzre, a szűkös anyagi lehetőségek miatt veszélybe került a további működésük” – írja a filmforgalmazó az akcióról.

Idén januárban 31.300 néző ült be a Mozinet filmjeire a mozikba, így egy hónap alatt 313.000 forinttal segítették a Van Helyed Rendszer működését. Ez az általuk gondozott 120-ból négy fiatal havi patronálási költségét fedezi. A Mozinet azt tervezi, hogy ezentúl minden évben indít majd hasonló kampányt, mindig más és más alapítványt segítve.

haromezer_cover_660

A Barátság moziban is láthatók azok a filmek, amelyekre jegyet váltva a nézők is segíthetnek. A  Jövő nyár című filmet például február 27-én, hétfőn fél hatkor vetíti a mozi. A csendes lány című, Oscar-jelölt ír alkotás a Mozinet Filmnapok keretében március 3-án látható a Barátságban – erre az alkalomra már csak néhány jegy maradt, de a filmet március 21-én és április 3-án is műsorra tűzi a város művészmozija. A Nyolc hegy március 6-án, a Mások gyerekei a Frankofón Filmapok keretében premier előtt március 13-án lesz látható, a premier előtt már vetített A vád című francia film március 27-én és április 4-én is műsoron lesz. A Háromezer számozott darab című magyar alkotás pedig a Meg-Ki filmklubban tekinthető meg március 29-én, amikor a rendezővel is találkozhatnak majd az érdeklődők.

  
Címkék: